Novinka: JUL ET MAD Les WHITE – tři nové parfémy

Náznaky a spekulace o připravované trojici nových vůní manželského páru Juliena a Madaliny (Jul et Mad Paris) dnes konečně nabraly jasnějších kontur. Bílá kolekce Les WHITE z roku 2015 (recenze zde), pokračuje třemi zbrusu novými parfémy – Bella Donna, Fugit Amor a Mon Seul  Désir. První parfém má být pojat jako především dámský, druhý a třetí slibují unisexové vyznění. Julien a Madalina hledali tentokrát inspiraci v galeriích a v dílech rozličných oborů uměleckého vyjádření.

 

BELLA DONNA

Malířství – inspirace slavným obrazem, portrétem La Belle Ferronière od Leonarda da Vinciho. Ať už je na obrázku jedna ze dvou milenek milánského vévody Lodovica Sforzy – Cecilia Galleraniová nebo Lucrezia Crivelliová, anebo jeho manželka Beatrice d´Este, je to každopádně krásná žena s tajemným pohledem. A takový by měl být i parfém. Tajemný a smyslný. Parfumér Luca Maffei je zárukou, že je na co se těšit. Jeho Néa z předešlé kolekce získala ocenění The Art an Olfaction Award (mimochodem letos to vidím na triumf za l´Attesu pro Masque Milano). A když se podívám na složení: mhmmmmm…

Les White Bella Donna  Bella Donna

Složení: bergamot, zázvor, moruše, absolutní jasmín, absolutní růže stolistá, kosatcové máslo, ylang ylang, santalové dřevo, šafrán, benzoin, labdanum, pižmo.

 

FUGIT AMOR

Sochařství – inspirace stejnojmenným sousoším Auguste Rodina. Parfém má vyjadřovat chlad a tvrdost mramoru v kontrastu s jeho křehkostí. Ke spolupráci byla tentokrát oslovena parfumérka Stéphanie Bakouche, která dosud sbírala zkušenosti u Betranda Duchaufoura.

Fugit Amor Fugit Amor flakon

Složení: růžový pepř, elemi, zázvor, kardamom, skořice, karafiát, vetiver, cedrové dřevo, ambra, pižmo

 

MON SEUL DÉSIR

Textilní umění – inspirace kolekcí tapisérií, nazvané Dáma s jednorožcem.  Dílo neznámého autora z 15. století, které je instalováno v Musée de Cluny, tvoří šest nádherně tkaných tapisérií , ztvárňujících rostliny, zvířata a lidí (ve stylu zvaném mille-fleur). Pět tapisérií je alegorií na lidské smysly, ale šestá je tak trochu záhadná. Nad zobrazenou dámou se skví nápis: "A mon seul désir" ("Pro mé jediné potěšení").  I tento parfém je připsán Stéphanii Bakouche.

Jul et Mad Mon Seul Désir  Mon Seul Désir flakon

Složení: muškátový oříšek, mandarinka, osmanthus, růžový pepř, koriandr, oud, benzoin, guajakové dřevo, ambra, kožené tóny

Pro mě je každý z těchto parfému dopředu ohromně lákavý složením i osobami, které za nimi stojí, čili jak parfuméry, tak duchovními tvůrci Madalinou a Julienem.  První představení nové trojice parfémů (ano, i tentokrát se jedná o čisté parfémy) Les WHITE proběhne na milánské Esxenci koncem března, uvedení se následně chystá hned v dubnu.

(obrázky: Jul et Mad Paris)

 

Počet komentářů: 5

  1. slniecko.babetko@gmail.com' slniecko napsal(a):

    " Pět tapisérií je alegorií na lidské smysly "….myslím, že si idem vygoogliť alegóriu na čuch…

     

    Inak tie zloženia vyzerajú tak, že jemi jasné, že toto proste budem musieť vyskúšať.

    9.3.2017
  2. Monika napsal(a):

    tak tedy: "dáma splétá věnec z květin, v pozadí opice, čichající ke kytkám, vyskládaným v proutěném koši…" :-)

    Dáma

     

    9.3.2017
  3. natasazemanova@centrum.cz' nataša napsal(a):

    Všechy vůně vypadají lákavě, doufám, že je budu moct někde vyzkoušet. V Brně asi ne, ale v Praze, nebo Vídni by být mohly.

    9.3.2017
  4. Monika napsal(a):

    Natašo, v Brně právě ano! V butiku VAVAVOOM. :-)

    9.3.2017
    • natasazemanova@centrum.cz' nataša napsal(a):

      Super, dík!

      9.3.2017

Komentáře jsou uzavřeny.