Aktualitka: Fifi Awards 2015 a vavříny pro Guerlain

V úterý 7. dubna se v Paříži konalo slavnostní vyhlášení cen FIFI pro nejlepší parfémy roku 2014. Akci pořádá francouzská Fragrance Foundation a letošní 23. ročník přinesl dva, resp. tři  "zářezy" pro Guerlain. Vůně se vybíraly v několika kategoriích a o vítězích rozhodovaly čtyři různé, laické nebo odborné poroty.

V kategorii pánských selektivních parfémů zabodovala vůně l´Homme Idéal a odnesla si cenu za nejlepší pánský parfém roku 2014. V kategorii dámských parfémů zvítězila La Petite Robe Noire Couture. Thierry Wasser má tedy dvojitý důvod k oslavě. O výsledcích této kategorie rozhodovali spotřebitelé – více než 26.000 účastníků internetového hlasování, motivovaných nadějí na výhru v podobě balíčku se vzorky a miniaturkami.

La Petite Robe Noire Couture

S kým se La Petite Robe Noire Couture utkala? Do finále v kategorii dámských vůní byly nominovány: Si Intense (Armani), My Burberry (Burberry), Anais Anais Premier Délice (Cacharel), La Panthère (Cartier), Love Story (Chloé), Miss Dior Blooming Bouquet (Dior), Born in Paradise (Escada), Dahlia Divin (Givenchy), La Petite Robe Noire edp Couture (Guerlain), Shalimar Souffle de Parfum (Guerlain), Classique Intense (Jean-Paul Gaultier), Jeu d´amour (Kenzo), La tentation de Nina (Nina Ricci), Bonbon (Victor & Rolf), Black Opium (Yves Saint Laurent).

Při tomhle menu bych se rozhodovala mezi LPRN Couture, La Panthère a Souffle de Parfum a nakonec by u mě Couture nejspíš taky vyhrála. Líbí se mi její pačuliový základ, získala si mě zpracováním pár kousků zralého ovoce a dřev, což je příjemný odkaz na Visu a  Deci Dela. Taková dospělá verze (a pro mě jediná občas nositelná, vedle extraitu) malých černých… i když jsou dlouhé.

La Petite Robe Noire Couture a L´Homme Idéale

Parfém L´Homme Idéal zazářil ještě jednou, a to v kategorii nejlepší mediální kampaň. V této kategorii hodnotila porota z řad lidí z parfémové a módní branže.

Nejlepší nikovkou byla vyhlášena Corsica Furiosa (Parfum d´Empire) a zaujala i Cuir d´Ange (Hermes), která byla vyhodnocená jako nejlepší vůně exkluzivní kolekce renomované značky. V této kategorii hodnotila porota, složená z novinářů a blogerů.

Kompletní výsledky a informace najdete zde:  Fifi Awards 2015

(Na prvním obrázku je, vedle flakónku La Petite Robe Noire Couture, reprodukce černobílé fotografie Williama Kleina "Dorothy & Cellist", otištěné původně ve Vogue Paris v roce 1993. Nyní je součástí katalogu výstavy  LA PETITE ROBE NOIRE VARIATIONS AUTOUR D´UN MYTHE, konané v prostorách La Maison Guerlain od 6. února do 15. dubna 2015)

Počet komentářů: 8

  1. Kotlanova.Vendula@seznam.cz' wendulka napsal(a):

    Tak LPRN Couture vyhrála podle mě zcela zaslouženě. La Panthere je na mně otřesná :) a i když jsem původně Shalimar Souffle de Parfum hodnotila hodně pozitivně a ke Couture se stavěla vlažně, teď je to nakonec ona, po níž spíš sáhnu.

    No a u L´Homme Ideal, to se taky dalo čekat :) .

    Jenom teda absolutně nechápu tu Cuir d´Ange. Kdyby si organizátoři Fifi Award přičichli, co provádí na mně, nejspíš by svoje stanovisko rychle přehodnotili :)).

    9.4.2015
  2. Monika napsal(a):

    Mě La Panthere dost zaujala (i když je fakt, že svou roli tady hraje i parádní flakón). Vybočuje z běžné mainstreamové produkce směrem, který se mi líbí. Příjemně mě překvapila taky My Burberry.

    Pokud jde o Cuir d´Ange, ne, že by na mně prováděla něco hrozného, ale rozhodně je mnohem víc zajímavá než nositelná. Zklamáním je Black Opium, ale jsem si vědomá, že kdo ji hodnotí bez zátěže znalosti původního Opia, může v ní najít docela hezkou vůni.

    9.4.2015
  3. bara.ramesova@gmail.com' barbucha napsal(a):

    Mezi slepými jednooký králem (zlý, zlý smích).

    10.4.2015
    • Monika napsal(a):

      Tak jasně, v kontextu…. atd.  Na druhou stranu, třeba tý Couture udělil svéhlavička Turin 4 hvězdy. :-)

      10.4.2015
      • bara.ramesova@gmail.com' barbucha napsal(a):

        No, já mám s božským Lucou trochu problém – někdy/většinou mi mluví z duše (protože je guru a znalec na slovo vzatý), leč stává se, že s ním nemůžu souhlasit… pak to přičítám jeho chvilkové indispozici :-)

        10.4.2015
      • Monika napsal(a):

        Taky mám na Turina svou metodu :-). 

        11.4.2015
  4. p.magdalena@centrum.cz' Mitzi napsal(a):

    U mě by se o prvenství rozdělily Shalimar Souffle de Parfum s La Panthere.

    LPRN Couture bych dala až na třetí příčku. Kdyby to nebyla už několikátá "mutace", asi bych z ní byla víc nadšená. Vlastně jediné, co mě na ní mrzí, je ta příliš malá odlišnost od jejích starších sester.

    (což se u modrého Shalimaru rozhodně říct nedá a La Panthere se taky ničemu moc nepodobá, proto mají u mě o nějaký ten bod navíc)

    Hodnocení nikové produkce raději nekomentuji, můj vkus je úplně jinde ;) ale s hodnocením pánské novinky si dovolím zcela souhlasit. Po dlouhé době zase pánská vůně, která je opravdu povedená, milá, zajímavá, nekonfliktní… nesklouzne po chvilce do laciného odéru, má taky skvěle parfemovaný sprchový gel… a navíc elegantní flakón a krabičku s nápadem! Jo, tohle se povedlo. Sice to není podle mě nejlepší pánská novinka posledních tří let, ale za rok 2014 určitě ano.

    10.4.2015
    • Monika napsal(a):

      Souffle de Parfum se mi líbí možná čím dál tím víc, je taková milá, hezká, ráda ji potkávám, někdy po ní sáhnu (všimla jsem si, že téměř výhradně o víkendu) a kdyby měla svoje vlastní jméno a svůj vlastní flakón (jakkoli je shalimarovský modrásek hezký) a byla by fakt novou vůni, tak bych ji v téhle kategorii dala na první příčku.

      11.4.2015

Komentáře jsou uzavřeny.