CHANEL Paris – Riviera (Les Eaux de Chanel)

Zhruba rok po uvedení nové parfémové kolekce Les Eaux de Chanel s parfémy Paris-DeauvilleParis-Venise a Paris-Biarritz (recenze zde) přichází Chanel s novinkou Paris-Riviera. I tentokrát vnímám volnou a "odlehčenou" návaznost na řadu Les Exclusifs. Parfumér Olivier Polge vytvořil olfaktorickou pohlednici z Riviery a pokusil se tak o svěžest na čtvrtý způsob. 

Chanel Paris Riviera

Paris-Riviera

Zatímco v Deauville, Venise a Biarritz jako kdyby plavala kostička ledu u Riviery ten příjemně chladivý efekt necítím. Škoda. Vůně evokuje prázdniny, pláž, trochu té mořské slanosti…. ale ouha, je tam i odér z několika letních hadříků, naházených narychlo a na poslední chvíli (jak jinak) do kufru, bohužel ne ještě dokonale prosušených…  Dojem mi vylepší koktejl, ozdobený spirálkou z citrónové a pomerančové kůry a jasmínovým kvítkem. Kostka ledu ale chybí. 

Trochu zklamání. Deauville, Venise a Biarritz se mi líbí všechny. Riviera není marná, to určitě ne, je potřeba ji vyzkoušet. Pro mě je v ní málo svěžesti (v rámci nastoleného žánru), hodně slanosti, příliš ambroxanu a k tomu silná podobnost s vůní Lovely (Sarah Jessika Parker), u které mě právě ten odér nedoschlého prádla rušil. 

 

CHANEL Les Eaux de Chanel: Paris-Riviera (Olivier Polge), koncentrace eau de toilette, flakón 125 ml, v prodeji od června 2019, cena 112 €

K vůni lze pořídit i tělové mléko a sprchový gel.