Novinka: GUERLAIN Le Muguet Millésime 2016

Letos, stejně jako každým rokem od května 2006, ve stejnou dobu a na stejných místech, připomene Guerlain svátek zamilovaných a začátek jara novou edicí vůně MUGUET . První obrázek z PR složky Guerlainu naznačuje, že bude zas na co se těšit:

Muguet 2016 Guerlain

(Obrázek: PR Guerlain)

Konvalinková tradice

Tradice každoročního májového konvalinkového parfému začala v roce 2006 a s výjimkou roku 2010 se Muguet objevuje s železnou pravidelností. Úplně poprvé to ale bylo už v roce 1908 (Jacques Guerlain). V roce 1998 přišel Guerlain s reedicí (Jean-Paul Guerlain), pak následovala osmiletá pauza a od roku 2006 je jaro u Guerlainů s konvalinkou v podstatě nerozlučně spojeno.

Letos nový flakón i nová vůně

Flakón a jeho dekorace se obměňují  každý rok. Už jsme měli flakónek květinový, flakón Ludvíka XVI., pak taky srdíčkový/domečkový, quadrilobé, včeličkový, ve flakónech bylo 60 ml, 100 ml i 125 ml vůně, o nejrůznějších dekoracích nemluvě. Letos to bude návrat k hranatému 100 ml splash flakónu z roku 2011. Stříbrná filigránská dekorace je dílem šperkařského domu Maison Ambre & Louise (mimochodem, v jejich katalogu bych si hned pár kousků vybrala, zalistujte si taky :-) ). 

Vůně samotná je (resp. do minulé edice byla) pořád víceméně stejná. Dominují konvalinky, jen se obměňuje lehce akcentující květina (jasmín, růže, šeřík… ). Je to hodně zajímavé. Ona vůbec konvalinka v parfumérii je kapitolou sama o sobě. Přenést její vůni do flakónů není jednoduché. Musí se na to jít oklikou a spíš jde o co nejvěrnější interpretaci konvalinkové vůně za pomoci různých přírodních a syntetických ingrediencí. Časy, kdy bylo možné pracovat s hydroxycitronellalem (pamatujete na božské Diorissimo?), jsou pryč, takže záleží na invenci a umu parfuméra. Letos to bude obzvlášť zajímavé. Muguet má být poprvé zcela v režii Thierryho Wassera. V posledních letech totiž Thierry podobu Jean-Paulovy verze z roku 1998 v podstatě jen hlídal, teď má ale předvést svou vlastní představu o konvalince. Má to být moderní interpretace a…  no necháme se překvapit.

Muguet 2016

MUGUET 2016 – cena a dostupnost

Jako vždy, Muguet je v koncentraci eau de toilette. Hranatý flakónek se 100 ml tekutých konvalinek bude stát 430 €.  Prodej začíná v posledních dubnových dnech a vůni je zpravidla možné zakoupit ještě i několik následujících dní nebo týdnů poté (ale nedá se na to příliš spoléhat), až do vyprodání zásob. Pro klid na duši je lepší zamluvit si flakónek předem a nechat se zapsat do seznamu zájemců. Když mluvím o limitovaném počtu, bývá to obvykle mezi 1000 – 2000 kusy, přičemž letošní počet mi zatím není znám. K dostání bude v La Maison Guerlain a v síti vybraných pařížských a světových butiků Guerlain.

Edit 20.3.2016

Oficiální prodej bude záhájen 1. dubna (letos tedy dříve). 

Počet kusů: 2.148