ROUGE BUNNY ROUGE Kolekce parfémů Fragrant Confections a Provenance Tales: Recenze

Zakladatelkou a kreativní ředitelkou anglické niche kosmetické a parfémové značky Rouge Bunny Rouge je Alexandra de Montfort. Alexandra, původem z bývalé Jugoslávie, založila v roce 2005 tuto značku s představou tvořit a nabízet kosmetiku, která bude postavená na přírodních ingrediencích a zároveň na pečujícím efektu jednotlivých, dobře kombinovatelných zkrášlujících produktů. A také kosmetiku, která nutně nepodléhá trendům, ale pomáhá podtrhnout osobnost a osobitost nositelky bez ohledu na momentální módní diktát. O dva roky později začala pracovat na vzniku parfémů.

Rouge Bunny Rouge výtvarný motiv

Spřízněné parfumérské duše našla ve firmě Firmenish (Nathalie Lorson, Francis Deleamont) a Givaudan (Sonia Constant a Shyamala Maisondieu). Společně pak "přemalovávali" své představy pohádky o kouzelné zahradě do parfémového jazyka. Dlouhý proces před uvedením prvních vůní, přinesl ovoce. Vznikly velice příjemné, různorodé kompozice, namíchané z kvalitních ingrediencí. To, že Alexandra inklinuje k některým složkám (například k pryskyřicím, dřevům, koření) přeci jen trochu víc než k jiným, se při testování vůní hezky projeví.

Flakóny s květinovými vzory, dekorace etují s líčidly, papírových krabiček a taštiček… to je osobitý vizuální styl, který vzniká hledáním námětů v přírodních motivech (les, rozkvetlá zahrada) a hlásí se k inspiraci viktoriánskými pohádkami. Přenáší nás do říše snů a fantazie, baví hravým designem, to vše při úsporné barevnosti ilustrací a jednoduchosti formy.

Rouge Bunny Rouge králíci

RBR nabízí v současnosti dvě kolekce parfémů. "Světlou" Fragrant Confections s půvabnými ledovými květy na stěnách flakónu (Lilt, Chatoyant, Vespers, Incantation, Allegria, Muse, Arcadia), deklarovanou jako kolekce s dámskými vůněmi, a "temnou" Provenance Tales (Embers, Cynefin, Silvan, Tenera, Tundra, Silhouette, Incognito), obsahující unisexové kreace.

Rouge Bunny Rouge fotky flakónů

(obr. Rouge Bunny Rouge)

Dopouručuji seznámit se se všemi vůněmi, žádná z nich není marná a záleží jen na osobním vkusu.. Já jsem si po důkladném zkoušení vybrala pět parfémů, tři z kolekce Provenance Tales, dva z kolekce Fragrant Confections, které se mi líbí nejvíc.

Tundra (Provenance Tales) na mě při prvním zkoušení zapůsobila jako nejvíc maskulinní vůně z celé kolekce. Jenomže pak jsem v ní zachytila překrásnou pačuliovou linku, podobně vyvedenou jako v mé oblíbené Patchouli Patch (L´Artisan Parfumeur), a od té chvíle není důvod přemýšlet o míře maskulinity a feminity. Je to krásná vůně a genderové rozlišení je nepodstatné, jak to tak u niche parfémů bývá zvykem. Komu se parfém líbí, ten po něm zkrátka a prostě sáhne.  Předpokladem pro lásku k této vůni bude ovšem asi obliba v pačuli a cedru. Příjemná pepřová palčivost úvodních tónů se rychle rozpouští pod dotekem krémového kořeněného kadidla s fialkou s cedrovým dřevem. Tundra se rozvoní i trochu sladce, ale ne po cukru, ale po bylinách, vyskládaných na dřevitém podloží. Rafinovaná vůně s dobrou výdrží i projekcí.

Silhouette (Provenance Tales) nabízí pozoruhodnou kombinaci růže, jemných semišových tónů a suchého kadidla. Svým způsobem mi přijde velmi lahodná a silně provokativní zároveň. Takže kdyby se mi, nešťastnici, těsně před odchodem na nějaký extra večírek rozbil flakónek s mým signature parfémem (Shalimar) – v cizím městě, bez možnosti zajistit si náhradní balení – a v kabelce bych mezi nějakými plus mínus obvyklými dvaceti vzorky měla vialku s parfémem Silhouette, byla bych zachráněna. Ne, nejsou si se Shalimarem podobné, ale je to tak, že Silhouette má v sobě (pro mě) podobnou přitažlivost.

Embers (Provenance Tales) je hustá směs teplého, jen lehoučce štiplavého kadidla, sluncem rozehřátého dřeva a měkkého jehličí s kořením. To rozehřáté dřevo ambrově sládne, až vznikne kouzelná lesní vůně, navozující slavnostní pocit.

Tenera (Fragrant Confections) je moje nejoblíbenější vůně řady a jedna z nejhezčích vanilek, co znám. Překvapuje mě název. Krásný, ale "tenera" ve smyslu "jemná", "něžná"?… možná spíš vláčná, měkká. Protože taková ano, taková je. Hned začátek mile překvapí nádhernou, aromatickou rumovou vanilkou s jemnou větrovou stopou. Nadýchaná vanilka postupně nabírá na intenzitě a vřelosti a spolu s heliotropem a suchým dřevem se mění v uklidňující, hustý lektvar. Díky stále přítomným bylinkám Tenera nikdy neupadne do přílišné sladkosti, ale zůstává útulná a konejšivá.

Muse (Fragrant Confections) – vůně pro milovníky květin, hlavně jasmínu a frézie. Do veselých a svěžích bergamotových kapek v úvodní části vstoupí právě frézie, jako předzvěst záplavy krémového jasmínu. Lehce živočišné, vlhce květinové a téméř kožené tóny, dodávají následně Muse na zajímavosti, přesto působí stále uhlazeným ale ne nudným dojmem, aby se pak nakonec vše usadilo na měkoučkém mechovém a dřevitém podloží. 

Rouge Bunny Rouge Discovery Coffret

(Sada vzorků 7×2 ml)

Letos byl uveden i první sběratelský kousek značky – Arcane – v koncentraci čistý parfém v luxusním křišťálovém flakónu, Ten jsem ale zatím neměla příležitost vyzkoušet.

U nás je výhradním prodejcem značky RBR síť parfumérií Douglas. Ne ve všech prodejnách ale parfémy najdete. Pokud jde o Prahu, doporučuji zvolit si k návštěvě pobočku Na Příkopě. A pokud si některou z vůní vyberete ještě do konce roku, dostanete jako dárek k nákupu tento set, ve kterém jsou zastoupené vůně obou kolekcí.

ROUGE BUNNY ROUGE Fragrant Confections a Provence Tales, koncentrace EdP, flakóny 50 ml a 100 ml

Počet komentářů: 3

  1. aha@ivaouhrabkova.cz' Iva ouhrabková napsal(a):

    Při předváděcí akci  této značky jsem si zamilovala vůni Arcadia,ale ihned jsem jí nekoupila.

    Bylo mi řečeno,že jsou v ní švestky a šafrán.

    Včera jsem ji sehnala Na Příkopě. Bohužel kolekci vzorků jsem neobdžela.

    Po příchodu domů jsem se na přelepu dozvěděla že švestky ani šafrámn tam nejsou!!

    to mě mrzí

    Ráda bych věděla,jsou-li v nějakém parfému této řady. děkuji!Iva

    20.12.2016
    • Monika napsal(a):

      Ivo, v Arcadii švestky a šafrán opravdu jsou a jsou uvedené i oficiálním složení značky (vedle amaretta, oleje z mrkvových semínek, osmanthu, konvalinky, dřev, kadidla, větvičníku…) Kořeněnou švestku cítím ve svrchních tónech parfému a má takový "pálenkový" nádech, spíše než "chuť" a vůni čerstvě rozkrojené, zralé švestky. 

      Švestka je také v parfému Incognito. To je trochu temnější vůně, kořeněnější, s nádherným kosatcem a příjemným semišovým tónem.

      Škoda, s tou kolekcí vzorků, evidentně došly zásoby. Zkusila bych se ještě poptat, jestli je to již definitivní konec nebo ještě nějakou sadu budou mít do konce roku k dispozici. Ať už tam anebo v jiné pobočce. 

      21.12.2016
  2. aha@ivaouhrabkova.cz' Iva ouhrabková napsal(a):

    Bylo mi řečeno,že jsou v ní švestky a šafrán.

    20.12.2016

Komentáře jsou uzavřeny.