PUREDISTANCE slaví desáté výročí

Deset let. Osm parfémů…. je to moc nebo málo? Zdá se, že je to tak akorát na to, aby každý jeden z těch parfémů byl promyšlený, aby měl prostor pro zrání po všech stránkách a ve všech významech toho slova. A tak už je téměř pravidlem, že uvedení nového parfému této značky bývá událostí a že se stává nejen zdrojem potěšení zákazníků, ale i námětem k četným diskuzím a k obrazotvorným a emotivním recenzím blogerů a diskutérů na mnohých parfémových webech. Aby taky ne! Parfémy Puredistance se totiž vyznačují veskrze vysoce kvalitními složkami a pokud jde o vyznění, je v nich dokonale namíchaný poměr "starých dobrých časů" s tóny moderními. Jako kdyby snad pro Puredistance neexistovaly překážky, limity a omezení, které brzdí a omezují jiné (jak nám říkají). 

Puredistance cake

Jan Ewoud Vos, charismatický zakladatel a majitel značky, považuje Puredistance za své životní dílo. Svými parfémy se snaží přinášet radost a spolu s celým, nyní osmičlenným týmem, systematicky a velmi trpělivě na tomto zadání pracuje. Není náhodou, že slovo "štěstí" je tady velmi často skloňované: šťastný zákazník, šťastný tým, parfém štěstí (White)…

Puredistance team

(Tým Puredistance)

Nadčasových kreací v portfoliu značky je nyní osm: Puredistance I, Antonia, M, Opardu, Black, White, Sheiduna… osmá Warszawa zatím je a není. Jak jsem nedávno psala v příspěvku, tento parfém vznikl ve spolupráci s polskou rodinou Missala, provozující ve Varšavě niche parfumérii, a s parfumérem Antoine Lie, tvůrcem krásných vůní Black (2013) a White (2015). Vtip spočívá v tom že parfumérie Missala má na prodej parfému roční exkluzivitu, která vyprší 1. listopadu letošního roku. Do té doby lze Warszawu zakoupit jen tam. 

Puredistance Warszawa

Jan Ewoud a jeho tým si cení nejen přízně svých zákazníků, ale i blogerů. A tak například, právě při příležitosti desátého výročí založení firmy, sestavili sbírku vybraných recenzí blogerů z nejrůznějších koutů světa, které vznikly v průběhu deseti let. Review book má přes 250 stránek textu a obrázků a přiznám se k lehce slavnostnímu pocitu z toho, že v seznamu autorů recenzí jsem uvedena i já.

Puredistance Review book

Mé recenze parfémů White a Opardu získaly tímto samozřejmě anglickou verzi a je to zvláštní pocit a nová zkušenost, vidět svůj text v cizím jazyce, když jsem si ho nepřeložila sama. A jasně, že nalézt své jméno ve společnosti jmen jako například Octavian Coifan (1000fragrances), Mark Behnke (Colognoisseur), Kafkaesque (Kafkaesqueblog), Dimitri Dimitriadis (Sorceryofscent), Elena Vosnaki (Perfumeshrine), Lucas Szczesniak (Chemistinthebottle), Juraj Sotošek Rihtarec (Bleauog), Marina Geigert (Perfumesmellingthings), Patty White (Perfumeposse) a mnoha dalších je příjemné a tak trochu i polichotí. :-)

Tak všechno nejlepší, Jane, Mary a celý týme Puredistance !  Vám i nám přeji spoustu inspirace a… štěstí !

Puredistance Anniversary

P.S. Jan Ewoud Vos navštívil minulý čtvrtek Bratislavu. Moc hezkou reportáž s fotografiemi o jeho návštěvě v butiku 1907 si můžete přečíst na blogu Niche Week Štefana Kopeščanského.

 

Počet komentářů: 4

  1. jarkahorcicakova@gmail.com' Jarka napsal(a):

    Blahoželám, Monika, zaslúžiš si byť medzi tými slávnymi menami. Prajem mnoho ďalších úspechov a krásnych recenzií! 

    19.3.2017
    • Monika napsal(a):

      Milá Jarko, dlouhá cestá přede mnou… :-) Ale moc děkuji !

      19.3.2017
  2. ify_ify@volny.cz' Ify napsal(a):

    Moni, blahopřeji Ti. Tvoje recenze čtu moc ráda. Jsi prostě úžasná!

    25.3.2017
    • Monika napsal(a):

      Ty jsi milá! Díky.

      26.3.2017

Komentáře jsou uzavřeny.