Novinka: GUERLAIN Shalimar Souffle de Parfum – série limitée

Netrpělivě vyhlížím nějakou tu slavnostní edici Shalimaru (klasického! Shalimaru, tohoto), mé "signature", protože kdy už je vhodnější příležitost než v roce 90. výročí jejího vzniku? Rok se už dávno přehoupl do druhé poloviny… a stále nic!

Tenhle překrásný flakónek – novinka, která se dnes objevila na pultech pařížského La Maison Guerlain – ten se nepočítá. Jeho obsahem je vůně Shalimar Souffle de Parfum v nezměněné podobě, čili tak, jak byla uvedena před rokem, v temně modrém provedení. Vůně je to vzdušná, sladká, s pomerančovým květem, vanilkou bez kouře a s nadýchaným obláčkem pižma. Recenzi najdete zde.  Vůně hezká, ale už jen výběr ze seznamu ingrediencí naznačuje, že toto není ten Shalimar.

Shalimar Souffle de Parfumu édition limitée

Rozumím výrobě flankerů úspěšných, ikonických parfémů. Už méně rozumím tomu, proč se v některých případech tyto odnože liší od původní verze natolik, že se jedná o svébytnou vůni, zneužívající slavné jméno a vnášející zmatek mezi spotřebitele (někdy se to ale povede, viz letošní Shalimar Cologne (recenze zde) nebo Habit Rouge Dress Code a další, takže odnože jako takové rozhodně šmahem zazatracuji). Čemu ale vůbec nerozumím, proč už od začátku roku neprobíhají akce, připomínající slávu a krásu  "klasiky", a tedy proč ten krásný flakónek s motivem Tádž Mahalu a zahrad Shalimaru, vykreslených na zadní straně flakónu, nebyl určen především pro klasický Shalimar? Nebo se ještě dočkáme a kromě už tradiční, každoroční utraluxusní sběratelské edice Shalimaru v modrém litrovém flakónu (za cenu menšího auta), si budeme moci devadesát let od vzniku vůně oslavit nějak přístupněji? A co pokračování příjemné edice ód na vanilku, v podobě "Shalimar Ode a la vanille Sur la route des Indes" ?

Shalimar Souffle de Parfum édition limitée

Shalimar Souffle de Parfum série limitée:

Flakón 50 ml, koncentrace edp, cena v La Maison Guerlain je 98 €.