Rok Shalimaru. A jak to dopadlo?

Před rokem, vlastně ještě o něco dřív, jsem se začala těšit, jak Guerlain uchopí událost, jakou bylo letošní 90. výročí vzniku svého ikonického parfému Shalimaru. Při takových příležitostech se obvykle vydávají speciální edice parfému, vznikají nové kosmetické kousky s parfemací vůně-oslavenkyně, točí se reklamní a vzpomínkové spoty, pořádají soutěže, atd… Překvapivě (?) se nestalo nic moc a tahle skvělá, marketingově maximálně vytěžitelná událost zůstala tak trochu ležet ladem, alespoň na můj vkus.

Shalimar relief

V  lednovém článku (2015)jsem vyslovila tři přání, týkající se Shalimaru, tak se podívejme, jak to dopadlo: 

1. Aby se Shalimar nikdy nepřestal vyrábět (při minimálně tak dobré kvalitě, jakou má dnes)

Pro letošek splněno, přání pokračuje…

2. Aby lidé z marketingu mysleli na všechny, kdo chtějí slavit

Tak tohle úplně nedopadlo, viz text níže.

3. Abychom se letos konečně dočkali té "Indie"

Bohužel, ani letos jsme se Shalimaru s indickou vanilkou Shalimar Ode à la Vanille Sur la Route des Indes nedočkali. Tak snad v roce 2016?

……

Uvedení odnože Shalimaru – Shalimar Cologne (recenze zde) mi udělalo velkou radost. Ta byla sice trochu zakalena tím, že to bylo něco za něco – s příchodem Shalimaru Cologne odešla velmi příjemná verze Shalimaru Eau de Shalimar – ale i tak, je to fajn! Jenom, že tento počin jsem nevnímala jako něco slavnostního, něco k výročí, protože limitky a odnože Shalimaru nejsou nic neobvyklého a vznikají i v běžných letech.

Až teprve uvedení superultraluxusní edice Shalimaru édition 90ème anniversaire – 1,5 litrového flakónu čistého parfému, vyrobeného firmou Waltersperger, jednou z nejstarších skláren ve Francii, kde se stále vyrábí ručně a ozdobeného modrozlatými ptáčky šperkařského domu Desrues, bylo prezentováno jako výroční edice… ale i tady: háček je v tom, že podobné exkluzivní edice se objevují každoročně. Nehledě na to,  že v tomto případě se počítalo jen se 17 oslavenci. 

Shalimar 90 ans

Nakonec se přeci jenom dočkali i běžnější zákazníci. V prosinci byla uvedena speciální edice Shalimaru v koncentraci eau de parfum (balení 50 ml), ve speciálním, roztomilém balení s mašlí. Flakón i vůně uvnitř krabičky zůstaly nezměněné.

Shalimar 90 ans

Zdobeného flakónu se paradoxně dostalo jen Shalimaru Souffle de Parfum a je mi záhadou, proč se taková krásná edice netýkala i flakónu s klasickým Shalimarem. 

Shalimar Souffle de Parfum

Můj rok se Shalimarem?

Častěji než obvykle jsem brala do ruky své staré flakónky s čistým parfémem.

Shalimar vintage Shalimar vintage

V letních vedrech (nejen) jsem si ohromně užívala novinky Shalimar Cologne.

Shalimar Cologne

Ptáčci jsou krásní, bílé včelky ale taky. :-)

Shalimar ptáci a včelky

……………

Všem svým čtenářům, pravidelným i náhodným, přeju překrásný nový rok, plný štěstí, zdraví, vůní a barev !!

Kosatec