Novinka: GUERLAIN Musc Noble (řada Les Absolus d´Orient)

Čtvrtým přírůstkem do řady Les Absolus d´Orient – po Santal Royal (recenze zde), Ambre Éternel (recenze zde) a Oud Essentiel – je MUSC NOBLE.

Povedená orientální řada, primárně určená pro Blízký východ, konkrétně státy Arabského poloostrova, si od počátku získala pozornost i na jiných územích. Před pár týdny byl krásný, do vínova laděný flakón, uvedený v na některých trzích (právě Blízký východ a Rusko). Teď je na řadě francouzský trh a zbytek Evropy.

Měla jsem možnost zkoušet Musc Noble v předpremiéře. V době, kdy ještě nebyly žádné zmínky o ingrediencích. Tak to mám nejradši. Na Parfumanii jsem své první dojmy formulovala takto:

"…A zatím jsem docela nadšená. Měkkost pižma se tady velmi povedeně proplétá s arabskou parfémovou nekompromisností koření a dřev, přičemž se zdá, že pižmová něžnost a ženskost může mít chvílemi i navrch. Zřetelně cítím šafrán a růži, a představuji si bílé květy (jasmín/gardénii), santal, možná malinko vetiveru… vlastně, tak trochu Cruel Gardenia v arabském provedení. Cítím i záblesky White od Puredistance. Musc Noble voní bíle a smetanově, podobně jako obě jmenované vůně, ale o tom, že to je arabka, nenechává nikoho na pochybách.. Vypadá to moc dobře…"  …a ani po čase se příliš nezměnily.

Musc Noble

Teď už se ke mně dostala oficiální informace o složení (samozřejmě víme všichni, že to je jen zlomek z ingrediencí, které parfém obsahuje):

Hlava : růžový pepř, šafrán, geranium

Srdce : růže, pižmo

Základ : cedr, labdanum ze Středomoří

 

Slavnostní uvedení v Paříži se uskuteční už 5. června v Maison Guerlain, na adrese 68 Av. des Champs Elysées…

GUERLAIN Musc Noble (Thierry Wasser), koncentrace eau de parfum, flakón 125 ml, v prodeji od 5. června 2018, cena 155 €