Něco málo o mně

Nevzpomínám se, kolik mi vlastně bylo, když jsem si uvědomila, že ty krásné flakónky s pozoruhodným obsahem mě fascinují. Pět? Tehdy jsem si nevědomky založila jakési virtuální olfaktorické album a začala do něj postupně vkládat jeden parfémový "obrázek" za druhým. Neskončila jsem dodnes a ráda se o své zážitky budu dělit na tomto blogu.

Proč název Guerlinade? Firma Guerlain je pro mě celá parfumérie jako na dlani, včetně pozoruhodné historie, která se začala psát už v roce 1828. Desítky vůní Guerlain miluju, nosila jsem a nosím, Shalimar je moje signature… A "guerlinade", to je akord několika složek, především bergamotu, růže, jasmínu, vanilky, tonky, kosatce (někdy se uvádí také ambra, pižmo, benzoin, a jistě i další) které jsou zapsané v těch starých zaprášených knihách s recepty na výrobu parfémů, které Thierry Wasser bere tak rád do rukou nejen před fotoaparáty novinářů. Každopádně, tenhle akord dodává vůním Guerlain – hlavně těm dnes už klasickým, z první poloviny 20. století, krásný, pudrově vanilkový orientální nádech. A to se mi líbí!

Budu se věnovat i jiným značkám niche produkce, mainstreamu, občas i starým kouskům, které se už nevyrábějí nebo jsou reformulované k nepoznání. Naštěstí (nebo bohužel?) jsem některé z těchto vůní měla možnost poznat přímo v "jejich době" (především 80. léta).

Do seznamu svých oblíbených vůní v průběhu času nechám nahlédnout v rubrice Parfémový portrét.

La Maison Guerlain Guerlain Guerlinade

Kontakt: monika@guerlinade.cz

Instagram: http://instagram.com/domenicamonika

Facebook: Zde

Facebook skupina Guerlinade: Zde

 

 

 

Počet komentářů: 2

  1. Kotlanova.Vendula@seznam.cz' wendulka napsal(a):

    Teda já jsem si říkala, když ses o tom v létě zmiňovala, že si chystáš svůj malý prostor, kdy to asi vypukne. Vypadá to vážně dobře a zvolila jsi krásný název.

    23.9.2014
    • Monika napsal(a):

      Díky! Název Guerlinade se mi vybavil hned, jak jsem o názvu začala přemýšlet. A pak už žádný jiný neobstál. :)

      24.9.2014

Komentáře jsou uzavřeny.