OGIVI – zapáleni pro vůně

V okruhu několika málo desítek metrů od Staroměstského náměstí se nachází už tolik parfémových butiků a parfémových koutků v obchodech módních značek, že se tahle krásná část staré Prahy stala regulérní parfémovou čtvrtí. V důsledku toho pak milovník parfémů, bydlící nebo pracující (případně obojí) v blízkém okolí, musí buď disponovat pevnou vůli nebo mu nezbývá než lehce "otupět" vůči parfémovým lákadlům, aby mohl jen tak každý den procházet kolem těch všech nikovek a exkluzivních řad velkých značek a netrávit u nich celé hodiny. Kdo by si ještě před pár lety uměl představit, jaké všechny vůně bude možné v Praze vidět, vyzkoušet, koupit… (ještě bych prosila butik Chanel s řadou Les Exclusifs :-) )? Ke Starému Parfémovému Městu, jak tuhle část Starého Města přezdívám, se vrátím v samostatném článku.

Vonné svíčky mám ráda a čas od času, hlavně teď na podzim, ve svíčkové sezóně, si vychutnávám provoněný byt a atmosféru, kterou dokážou vykouzlit. Na trhu je spousta značek, které se na svíčky a jiné interiérové vůně přímo specializují  a pak jsou firmy, které svíčky nabízejí jako doplňkový sortiment vedle parfémů. Jednou za čas se ke mně nějaká svíčka dostane sama (Guerlain, Diptique, Annick Goutal) a je to vždycky extra milý dárek, Pokaždé si pak říkám, jak se mi líbí, co taková svíčka dokáže a že si někdy nějakou vyberu sama. To, že k tomu zatím nedošlo, bude souviset asi s tím, že jsem zatím jaksi pro parfémy na svíčky nedohlédla. A tak se taky mohlo stát, že jsem se několik týdnů pohybovala v okolí obchodu OGIVI a vůbec nevěděla, jaké poklady se tady nabízí a jak je ten svět luxusních svíček a difuzérů a všech možných voňavých interiérových doplňků bohatý, barevný a celkově fascinující.

Ogivi Maiselova 5

Maiselova 5, kousek od Staroměstského náměstí, jen přes ulici od Ingredients

OGIVI budou někteří z vás znát jako internetový obchod (OGIVI). Od letošního května je tedy možné navštívit i jejich kamenný obchůdek a vybrat si interiérovou vůni osobně. Sortiment luxusních svíček, vyrobených z kvalitních přírodních vosků, je nově obohacený i o parfémy značek L´Artisan Parfumeur a Welton. Hned jsem zavzpomínala na objevování vůní L´Artisan Parfumeur kdysi před lety, v Černé Růži, pamatujete? :-) Od té doby se portfolio značky trochu proměnilo, některé vůně se přestaly vyrábět (např. Vanilia, škoda!), přibyly kreace Bertranda Duchaufoura… V OGIVI najdete flakónky 50 a 100 ml většiny v současnosti vyráběných vůní. K nim, nebo zvlášť, můžete pořídit úžasně vonící svíčky. Vonná esence v černém obalu vydrží hořet a vonět až 70 hodin. Nejvíc mě zaujala svíčka Pour des Prunes s vůní švestkového koláče a karamelu a Mure Sauvage, která jistě potěší každého milovníka proslulé vůně Mûre et Musc.

Ogivi L´Artisan Parfumerie

L´Artisan Parfumeur, parfémy a svíčky

Druhou značkou, která v obchůdku představuje vedle svíček a difuzérů taky parfémy, je Welton London  J.P.Weltona. Vůně si navrhuje sám, jen občas si ke spolupráci zve světoznámé návrháře (Karl Lagerfeld, Kelly Hopper). Ze spolupráce s uměleckým ředitelem značky Christian Lacroix vznikly další úžasné svíčky. Pokud jde o parfémy, resp. toaletní vody, v nabídce jich je pět a jsou dost povedené (Our Inspiration, Bel Iris, Cuir Insolite, Singuliere Rose Chypré a Secret Amber). Nejvíc mě zaujaly Bel Iris, s milým křehkým kosatcem a Secret Amber, která je velmi, velmi příbuzná s Escadou Collection (ovšem nerada bych někoho vyděsila, Escada Collection byla jednou z posledních vůní značky ve stylu plné, hluboké, propracované vůně, nic podobného dnešní produkci).

Ogivi Welton

Bel Iris (Welton London), další příjemná kosatcová vůně

Kolekce svíček a difuzérů Welton London je rozmanitá, svíčky obsahují až 12% parfému, vzhledem ke spolupráci s různými návrháři jsou jejich obaly v několika provedeních s různými motivy, bílá, černá, černobílá, hladké provedení, typické krajkové motivy Christiana Lacroix…. no prostě to se musí vidět (a hlavně si přivonět)! :-)

Ogivi svíčky a L´Artisan Parfumeur

Welton London v černé – svíčky, náplně a vzadu na poličce parfémy

V portfoliu nabízených značek nechybí ani americká Voluspa. Její svíčky jsou unikátní nejen rozmanitými vůněmi, ale použitým materiálem – kokosovým voskem – který se vyznačuje čistým, ekologickým hořením. Svíčky hoří až 120 hodin a navíc musejí vypadat skvěle v moderním i klasickém interiéru.

Ogivi Voluspa

Svíčky Voluspa 

V obchůdku jsem strávila hodinu, ani jsem nemrkla. Čas se zastaví, zapovídáte se s příjemnou mladou dámou, která svíčkám a vůním rozumí a má je evidentně hodně ráda, a jste lapeni. Jako by nestačily parfémy. :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Počet komentářů: 3

  1. bara.ramesova@gmail.com' barbucha napsal(a):

    Super titulek ke clanku o svickach :-)

    17.11.2014
  2. p.magdalena@centrum.cz' Mitzi napsal(a):

    Mûre Sauvage??? Tak tu nutně potřebuji, i když ji  teprve jen slyším :)

     

    18.11.2014
  3. sylva.frankova@seznam.cz' Sylva napsal(a):

    Krásná zpráva, díky za ni, hned 12.12. se do Ogivi vypravím.

    20.11.2014

Komentáře jsou uzavřeny.