Aktualitka: Chanel a nová vůně řady Les Exclusifs?

Pokud se nejedná o vánoční kachnu, tak u Chanelu chystají novinku v řadě Les Exclusifs. Název vůně je tentokrát jednoslovný a bez číslovky: MISIA. Zdá se tedy,  že vůně by mohla být poctou Misii Sert, přítelkyni madame Coco Chanel a múze pařížských umělců.

Chanel Les Exclusifs Misia

Složení je hodně slibné. Vůně má vonět květinově fialkově, podobně jako Meteoritky od Guerlainu.  Růže, fialka, kosatec, tonka, pudrové tóny…

Malá rekapitualce: řada Les Exclusifs vznikla v roce 2007 uvedením šesti nových vůní (28 La Pausa, 31 Rue Cambon, Bel Respiro, Coromandel, No. 18 a Eau de Cologne)  a reedicí starších vůní z 20. a 30. let minulého století (Bois de Îles, Gardenia, Cuir de Russie, No. 22). V roce 2008 přibyly Beige a Sycomore, v roce 2011 Jersey a v roce 2012 zatím poslední 1932. Vůně vytvořil, případně obnovil, dvorní parfumér Chanelu Jacques Polge.

Některé z vůní existují i ve verzi čistý parfém – naposledy byly uvedeny čisté parfémy Beige, Jersey a 1932… no a já se třeba letos – nebo někdy – dočkám extraitu 31 Rue Cambon a 28 La Pausa.

 

Edit (25/01/2015)

Kachna to není. :-)  Tvůrcem nové vůně v řade Les Exclusifs bude tentokrát poprvé Olivier Polge, syn fenomenálního Jacquese. Olivier není žádný nováček a na kontě má spoustu krásných vůní, namátkou: Cuir Beluga pro Guerlain!!!!, Jil pro Jil Sander (+ B. Jovanovic),  La Vie est Belle pro Lancome (+ Dominique Ropion a Anne Flipo), Flowerbomb pro Victor &Rolf  (+Carlos Benaïm a Domitille Bertier)…