Novinka: PIERRE GUILLAUME a nová cestovatelská řada Collection Croisière

Pierre Guillaume, zakladatel značek  Parfumerie Générale a Hutième Art Parfums, chemik a parfumér, se vždycky vyznačoval odvahou riskovat, jít proti proudu a nevycházet vstříc uměle vytvořené poptávce. Pohled na název nové řady Collection Croisière a na její vizuály dává tušit, že tohle bude zase něco jiného. Já jsem si teda okamžitě vzpomněla na gel po holení, který jsme mívali kdysi dávno doma (a já si ho občas matlala do vlasů :-) ) a který se prodával v zeleném a modrém provedení. Voněl hezky.

Tentokrát Guillaume slibuje vyprávění. Prostřednictvím vůní a jednotlivých složek budeme cestovat křížem krážem po mořích a oceánech, pouštích, pralesích, silnicích, a přitom poplujeme lodí, poletíme letadlem, pojedeme na motorce a občas se budeme i trmácet pěšky… :-)  Dva roky strávil Guillaume, podle svých slov, ve třech různých laboratořích, kde hledal pro své vůně nové složky (třeba taková slaná vanilka bude mít v parfumérii premiéru) a nové postupy (molekulární destilace pacifické řasy a frakční destilace bílé magnolie champaca). To je vlastně už jedna z jeho charakteristik: parfumér-inovátor.

Kolekce obsahuje celkem 8 vůní. První čtyři z nich – Entre Ciel et Mer, Paris-Seychelles, Jangala
, Long-Courrier – budou představený v předpremiéře už za několik dní na milánském parfémovém veletrhu Esxence 2015, a jejich prodej začně v dubnu. Zbývající čtyři vůně se budou objevovat postupně v průběhu června 2015 až února 2016. Tak se na tu cestu přes devatero řek, devatero hor a devatero lesů docela těším. 

Koncentrace: edp // Balení: 50 ml a 100 ml

(Foto: Pierre Guillaume)

 

Počet komentářů: 2

  1. T-Bob@seznam.cz' Táňa napsal(a):

    Hmmm… tak to zní velmi lákavě – cestování prostřednictvím vůní. K vyzkoušení mě lákají všechny, ale nejvíc asi ty vůně z pralesů a pouští…

    21.3.2015
    • Monika napsal(a):

      Vidím, že se taky trochu bojíš tý vody (ve vůni). :-D

      25.3.2015

Komentáře jsou uzavřeny.