Novinka: GUERLAIN Joyeuse Tubéreuse

 

Když se ke mně před časem doneslo, že Guerlain chystá novou vůni, postavenou na bílých květech, především na tuberóze, a zároveň, že připravuje uvedení mainstreamové novinky, přímo celosvětový "big launch", dlouho jsem si nebyla jistá, jestli se všechny tyto informace zhmotní v podobě jedné vůně anebo jestli půjde o vůně dvě. To, o čem jsme týdny debatovali na Parfumanii, se vyjasnilo nedávno, s konkrétnějšími informacemi o mainstreamové a slibné Mon Guerlain. To už jsem také věděla, že ta bílokvětá vůně, bude novinkou do řady L´Art et la Matière a že se bude jmenovat Joyeuse Tubéreuse.

Zhruba půl roku po uvedení Néroli Outrenoir (recenze zde) přichází tedy tuberózová vůně. Jestli s ní přijde i  překvapivá svěžest čerstvě utržených květů, vůně vegetace po tropické dešti, podmalovaná smyslnou vanilkou a zajímavý kontrast bílých květin a vetivéru, což slibuje Guerlain, to zjistím až za pár dní, kdy poprvé Joyeuse Tubéreuse ucítím. Jsem zvědavá a těším se.

Joyeuse Tubéreuse

(obrázek: Guerlain)

S příchodem Néroli Outrenoir byl spojený převlek flakónů všech vůní řady L´Art et la Matière. Flakóny dostaly napevno nasazený balónkový rozprašovač, balení se změnilo barevně i naomak zvenku i zevnitř krabičky. Že inovace "balónkový rozprašovač" nemůže mít dlouhého trvání  (z mnoha důvodů, spojených s praktickým používáním parfému), a že tento krok vyvolá vlnu nevole, to bylo zřejmé od samého začátku. Ani jsem nečekala, že to bude trvat tak krátce – Joyeuse Tubéreuse přichází už s klasickým rozprašovačem (napevno nasazeným) a s víčkem, což je úplná novinka. Fajn! Zdá se, že komunikace zde není úplně jednosměrná a že hlas zákazníků může být vyslyšen, dokonce rychle. A třeba se jednou dopracujeme zpátky k původní, úplně nejlepší variantě, tedy k plnitelnému flakónu a možnosti volby klasický/balónkový rozprašovač.

Tak se budu těšit brzy u recenze "radostné a veselé tuberózy"! :-)

 

Složení: tuberóza, lilie, jasmín sambac, santal, vetiver, vanilka

GUERLAIN Joyeuse Tubéreuse (Thierry Wasser, Delphine Jelk), eau de parfum, flakón 75 ml, cena: 198 euro