GUERLAIN Terracotta Le Parfum (prázdniny ve flakónu)

V létě (ehm, vlastně kdy ne?) miluji a nosím orientálky, vůně s ambrou, kadidlem, plnější až nekompromisní květinovky… třeba letos jsem prostřídávala především osvědčené Musc Ravageur, Samsaru, Mitzah, Carnal Flower, Fate, Portrait of a Lady. Nakonec se ale nejčastější alternativou k celoroční stálici jménem Shalimar stala "nová" Terracotta. Na polici stojí druhý stovkový flakón, "přetahuju" ji do podzimu a těším se, jaká bude v zimě. Málem bych i zapomněla, že to je limitka (psáno i na krabičce), a že je nejvyšší čas promyslet strategii: mávnout rukou a brát ji jako vůni léta 2014 nebo si pořídit ještě jedno, dvě balení a to loučení si trochu protáhnout? No nakonec se zdá, že loučení si protáhne Guerlain – v příštích dnech pojede výrobu druhé várky a to znamená, že tahle Terracotta se zdrží o něco déle.

Terracotta Le Parfum odkazuje k 30. výročí vzniku kultovního slunečního pudru/bronzeru Terracotta. Celý projekt "terracotta" je ohromně úspěšný a v průběhu let zastřešil několik řad dekorativní, pěstící a opalovací kosmetiky, plus vůně. A tady pozor! Z nich ta nová  – Terracotta Le Parfum Edition Limitée 30 ans (2014) té starší – Voile d´Été (1999) podobná není! Tedy, něco málo by při troše vůle i našlo, v základu (kosatec, pudr, vanilka), ale hřejivý karafiát, tak typický pro Terracottu Voile d´Été, tak ten v Le Parfum není.

Slunce ve flakónu (slunce je i na flakónu) začíná lehce nahořklým pomerančovým květem v doprovodu rozverného akordu z tónů jednotlivých barev žvýkačkových kuliček, což je dobré předznamenání pro letní a – kdykoli v roce – léto připomínající vůni.  

bubble gum colours žvýkačky Terracotta

Někdo bude ten objevující se sladce mléčný tón, podkreslující bílé květiny, vnímat jako kokos (je i uvedený v oficiálním složení). Mně přechází i do karamelových odstínů, ale tiaré neboli tahitská garédnie a hlavně svěží pomerančový květ tu sladkost vždycky ještě stihnou včas přetáhnout zpátky, na stranu dospělých vůní. Neindolický jasmín a vanilkou podpořený krémový ylang-ylang dotvářejí celkový dojem léta, prázdnin, volna, pláží, plážových barů a krémů na opalování (Sahara? Contraviol?). Asi po hodině a půl se Terracotta rozvoní do polohy příjemné, sladké a krémové tělové vůně s množstvím vanilky a bílého pižma a tak zůstane asi čtyři hodiny, ve vlasech nekonečně dlouho.

Terracotta le Parfum by mohla zaujmout toho, kdo má rád Mayotte z řady Les Parisiennes, to pro ten krásný krémový ylang, mohla by se líbit milovníkům Bronze Goddness (Estée Lauder) a také těm, kteří si oblíbili Terracottu Voile d´Été a přitom nelpí na karafiátu. Další typově podobné vůně jsou Vanilia od l´Artisan Parfumeur a Aqua Allegoria Ylang & Vanille (ani jedna se už bohužel nevyrábí).

Terracotta Le Parfum Guerlain Guerlinade flacon

Zajímavé je, že těsně před uvedením (duben 2014) se Terracotta několikrát objevila na fotkách různě po netu a na Instagramu v 50 ml flakónu a v koncentraci parfémové vody. PR manažerka Guerlainu mi ale potvrdila, že Terracotta Le Parfum bude jen ve 100 ml flakónu a jen v koncentraci edt. Změna koncepce na poslední chvíli? Příslib do budoucna? 

 

Složení: bergamot, kokos, tiaré, pomerančový květ, jasmín, ylang ylang, vanilka, pižmo

Další informace:  Terracotta Le Parfum  je v koncentraci edt, flakón 100 ml. Cena v La Maison Guerlain: 62 eur.

 

Počet komentářů: 2

  1. p.magdalena@centrum.cz' Mitzi napsal(a):

    Informace o dostupnosti 50 ml EdP se objevila (a dosud visí) i na Fragrantice a na NST.

    To by pro mě bylo milé překvapení, kdyby se vrátila v menším balení!

     

    13.10.2014
    • Monika napsal(a):

      To i pro mě. Ještě příjemnější velikost flakónu do ručky a hádání, jak by byly jednotlivé složky poskládané tentokrát. 

      13.10.2014

Komentáře jsou uzavřeny.