Novinka : FREDERIC MALLE Cologne Indélébile

Od uvedení Eau de Magnolie uplynul necelý rok a je tu novinka s názvem Cologne Indélébile. Kolínskou vytvořil parfumér Dominique Ropion, mající za sebou dlouho řadu úžasných prací pro rozmanité značky, ale ono bude stačit, když  vyjmenuju jen ty, které vytvořil pro Frédérica Malleho: Vétiver Extraordinaire, Carnal Flower, Une Fleur de Cassie, Géranium pour Monsieur, Portrait of a Lady. Ta rozmanitost! Perly v jednotlivých kategoriích! O nejkrásnější tuberózové vůni na světě (aspoň v mém světě) – Carnal Flower –  někdy příště.

Cologne Indélébile nemá být jen tak obyčejnou kolínskou ve stylu: citrusové něco, co tu je a co za chvíli zmizí. Ropion se pokusil, samozřejmě ve spolupráci s Mallem, vytvořit jinou kolínskou. Vůni, která bude svěží a jiskřivá, ala zároveň bude mít atributy "pořádného" parfému. Pro Ropiona je téma "kolínská" vlastně premiérou. A výzvy se zhostil s vervou, trpělivostí a perfecionalismem, které jsou mu vlastní, jak je známo.

Hlavním akordem Cologne Indélébile má být neroli s pomerančovým květem a pižmem v základu. Dlouhé měsíce hledal Ropion ten správný poměr složek, aby výsledkem byla plnokrevná vůně. Do kompozice přidal mimo jiné i absolutní narcis. Výsledkem má být propracovaná vůně osobitého a svůdného charakteru. Takovou kolínskou ještě svět neviděl. :-)

Frederic Malle Cologne Indélébile

Cologne Indélébile má být na trh uvedena v dubnu 2015.

 

(Zdroj: web Le Figaro a butik Frederic Malle, rue Victor Hugo, Paříž. Foto: archiv Guerlinade.cz)