GUERLAIN Le Plus Beau Jour de ma Vie : Recenze

Původně jsem tipovala, že novinka od Guerlainu – svatební vůně – nebude nic pro mě. Měla jsem nějakou představu… květiny v romantickém pojetí, spíše nenápadné a pro běžné nošení pravděpodobně trochu nudné. Hezké, ale tohle asi vynechám. Ovšem podoba čistého parfému s názvem Le Bouquet de la Mariée – recenzi najdete ZDE – mě poměrně velmi rychle vyvedla z omylu a více než navnadila na verzi parfémové vody – Le Plus Beau Jour de ma Vie ("Nejkrásnější den mého života").

Tak tedy Le Plus Beau Jour de Ma Vie. Máme za sebou několik dní intenzivního seznamování se, a to rychle přerostlo do vřelého vztahu. Ke konci jsem se snažila zachytit míru a typ odlišností mezi Le Plus Beau Jour de ma Vie a Le Bouquet de la Mariée porovnáním obou verzí (levá ruka + lem rukávu kabátu a roláku pro parfém  a pravá ruka + lem rukávu kabátu a roláku pro parfémovou vodu). Výsledek je rozhodně potěšující, aspoň pro mě, neboli: rozdíl mezi koncentracemi není nijak zásadní, vlastně je celkem nepatrný. 

Le Plus Beau Jour de ma Vie

Jak Le Plus Beau Jour de ma Vie voní?

Hořko-sladce květinově a po mandlích. Le Plus Beau Jour de ma Vie, stejně jako čistý parfém, nabízí vůní svatebních mandlí. U nás zatím tradice mandliček (ve Francii dragée, v Itálii confetti, ve Španělsku peladillas) není moc rozšířená i když věřím, že časem se s nimi budeme setkávat mnohem častěji. Místní svatební agentury už o nich dobře vědí a dají se normálně objednat. Zatímco v extraitu byly svatební mandle spíše klasické, jednoduché (jen mandle + tenká cukrová poleva s příchutí pomerančového květu), verze edp má mandle o něco sladší a jakoby barevnější. Tyhle mandle jsou tvarem i chutí kulatější a kromě mandle samotné a provoněné cukrové polevy (pomerančovým květem, růžovou vodou apod.), obsahují ještě vrstvičku bílé čokolády. A to je hodně zajímavé, protože tak vzniká kombinace nahořklé anděliky a neroli se sladkou bílou čokoládou, a ta je dokonalá. K tomu květiny v podobě nebolehlavového pomerančového květu a růže. Pokud jde o ten pomerančový květ, tady je velmi cítit ideový vliv nebo dokonce přímo rukopis Sylvaine Delacourte. Osvědčená kombiace růže-mandle-pomerančový-květ-vanilka-bílé pižmo opět okouzluje, stejně tak jako v L´Instant Magic (2009) a v Mon Précieux Nectar (2009).

Obě dominující polohy vůně – hořká a sladká – jsou dokonale propojené a vyvážené.  Po mnoha hodinách zůstává obláček vůně květin, posypaných vanilkou. Je to ten typ vanilky, kterou ve vůních moc často nepotkávám (nachází se například ve Spiritueuse Double Vanille) a vyvolává ve mně milé vzpomínky…. To máme:  půl kostky měkkého tvarohu, žloutek a vanilkový cukr. Promícháme a podáváme. Domácí lahůdka voněla po vanilce, s takovou až nahořkle svíravou špičkou. Tak přesně o tomhle mluvím.

Když porovnávám čistý parfém a parfémovou vodu, zaznamenávám výraznější bergamotový úvod v čistém parfému a trochu hlasitější tón růže a bílé čokolády v parfémové vodě. Intenzita a výdrž jsou si podobné. Kdybych si měla vybrat… těžká volba, obě jsou krásné. Kdybych si mohla opravdu vybrat… tak obě! :-D

Le Plus Beau Jour de ma Vie

Komu by se mohla líbit?

Když to vezmu obecně, tak tomu, kdo má rád ve vůních hořkosladký akord – Angélique Noire, Le Parfum du 68 (Guerlain), tomu, komu se líbí mandlové vůně – Premier Jour (Nina Ricci) a L´Instant Magic (Guerlain), tomu, kdo si rád vychutnává zajímavou vanilku Spiritueuse Double Vanille (Guerlain), nebo tomu, kdo vyhledává krásně zpracovaný pomerančový květ – Classique (Jean-Paul Gaultier) a Mon Précieux Nectar (Guerlain). Vůně může oslovit milovníky propracovaných, hladkých vůní, držících se spíše u těla, ale zato celkem dlouho. No a… já to teda řeknu: bílá čokoláda v kombinaci s nahořklými a trochu "zvláštními" složkami může odkazovat k Iris Ganache (Guerlain). Chybí tam kosatec, takže samozřejmě je to velmi volné spojení, ale schválně, co budete říkat!

Možné vady na kráse

Obě souvisejí s tím, jak moc se mi vůně a flakónek líbí. První "vadou" na kráse se cena :-). Já vím, že srovnatelné edice tohoto typu v minulosti byly dvakrát dražší a tudíž tentokrát se malý 60 ml flakónek Quadrilobé stává pro spoustu fandů vůní a značky Guerlain dostupnější, ale stejně. Le Plus Beau Jour de ma Vie se drží u těla, klidně bych se přestříkávala po pár hodinách, přestože drží dlouho, ale jak (dlouho) se dá tohle praktikovat u vůně tohoto objemu a této ceny?

Další věc mě napadá při pohledu na flakónek. Vypadá náramně, potisk je moc hezký, v bílém provedení vypadá opravdu stylově svatebně, jemně, ale obávám se, aby časem, a třeba kontaktem s kapkou vůně, neměl tendenci k tomu se stírat. Vlastním i quadrilobé flakónek se zlatým zdobením a tam k tomu nedošlo, tak uvidíme.

Le Plus Beau Jour de ma Vie

Složení:

andělika, růžový pepř, citrusy, mandlové dražé, růže, pomerančový květ, pačuli, vanilka, bílé pižmo, kadidlo

Další informace:  

Le Plus Beau Jour de ma Vie, flakón 60 ml/200 €, je v koncentraci eau de parfum. Prodej v La Maison Guerlain byl zahájen 7. února 2015

Vůně má i verzi extrait de parfum, Le Bouquet de la Mariée, flakón 125 ml/750 €. Ultra-luxusní balení obsahuje, kromě flakónu quadrilobé, zdobeného tiskem v podobě bílé krajky a "šálem" bílých květů, obtočeným kolem hrdla, také bílý plnitelný kabelkový flakónek a zlatou nálevku.

Obě vůně jsou součástí zbrusu nové exkluzivní řady Les Rendez-vous du Bonheur.

P.S. Kdopak uhodne, proč se tentokrát doma tak těšili na konec focení? :-D  A když je řeč o těch mandlích, už jste se s nimi na české nebo zahraniční svatbě (případně jiné slavnosti) setkali?

 

Počet komentářů: 13

  1. valentovapavlina@email.cz' Pavlína Valentová napsal(a):

    Iris Ganache to není, ale je pravda, že ten mléčný tón, co cítím je bílá čokoláda. Ano!

    Výdrž není slabá, ale sakramencky se vůně drží u těla. To je bohužel pravda.

    O potisku jsem již též přemýšlela a nehodlám tam vůbec šahat. Stříkání mám nastavené na stranu. Mám také velkou obavu ze stírání.

    Jinak jsi mě s fotkou s růží krásně předběhla, ale to muselo být. :-D

    Snad se mi povede něco hezkého taktéž. Už vyrábím. :-)

    25.2.2015
    • Monika napsal(a):

      Pomerančový květ jsem nesehnala. :-)

      25.2.2015
      • valentovapavlina@email.cz' Pavlína Valentová napsal(a):

        To je fakt. Květinu si to zaslouží určitě!

        A omlouvám se, že Ti tu dělám hrubky. Někdy to ujede a já obvykle nekontroluju.

        25.2.2015
      • Monika napsal(a):

        To mi povídej! :-)

        25.2.2015
  2. bara.ramesova@gmail.com' barbucha napsal(a):

    Super fotky! Profesionálně stylové ! :-)

    25.2.2015
    • Monika napsal(a):

      Díky! Je to moc hezká a ohromně fotogenická "věcička"… a navíc pěkně voní.

      25.2.2015
  3. alena.clupna@seznam.cz' Alena_In napsal(a):

    Nádherné fotky a úchvatná recenze. Letos budu hodná už od jara, aby byl Ježíšek hodný na mě. :-) 

    25.2.2015
    • Monika napsal(a):

      od jara ?!!! Tak to nevím. :-)   (díky!) 

      25.2.2015
  4. cinkja@seznam.cz' Jarka napsal(a):

    Opět nádherné fotografie a popis vůně, který vzbuzuje zájem a láká k vyzkoušení. Oblíbené složky – především pomerančový květ a neroli, a také kombinace sladkého a hořkého, to mám ve vůních moc ráda. Nejsem však úplně vyznavač vůní, které se drží příliš u těla a i přesto, že několik posledních guerlainovských počinů exkluzivních řad se mně hodně líbí, je to něco, přes co se nedokážu zcela přenést. S vyjímkou Santalu Royal, ten mě v tomto směru nezklamal.

    Je to také pár dní, co jsem měla možnost vyzkoušet další velmi očekávanou variaci nejen na pomerančový květ a neroli, tak se moc těším na vyznění a porovnání obou vůní.

    P.S. Hádám, že objektem zájmů byly mandle :-).

    25.2.2015
    • Monika napsal(a):

      Správná odpověď! :-)

      Přemýšlím, o které variaci nejen na pomerančový květ a neroli mluvíš…  Napovíš?

       

      25.2.2015
  5. cinkja@seznam.cz' Jarka napsal(a):

    Další dílo sebraných spisů FM :-).

    25.2.2015
    • Monika napsal(a):

      Tak to jo, to vypadá na pěkné počteníčko. :-)

      27.2.2015
  6. sunnymood@email.cz' sunnymood napsal(a):

    Moni děkuji

    vůně je skoro dokonalá – skoro pro to, že není výraznější do prostoru, ale hlavně proto, že vyvolává závislost…

    26.2.2015

Komentáře jsou uzavřeny.