Novinka: Les Absolus D’Annick Goutal

Nová kolekce vůní Annick Goutal – Les Absolusmá být poctou třem parfumářským ingrediencím: vanilce, ambře a… to neuhodnete! :-)… oudu neboli agarovému dřevu. 

Anncik Goutal

(Foto: twitter Auparfum)

1001 Ouds

Máme se těšit na moderně pojatou oudovku s růží, guajakovým dřevem, papyrem, myrhou a pepřem. Legenda praví, že to byla arabská princezna, kdo seznámil Annick Goutal s krásou a afrodisiakálním kouzlem oudových vůní a stalo se tak při její návštěvě butiku na Rue de Castiglione. Kdysi dávno. (Talentovaná, charismatická a krásná Annick Goutal zemřela bohužel předčasně v roce 1999, v pouhých 54 letech)

Vanille Charnelle

Podle složení to vypadá na teplou vůni: vanilka, pepř, ylang-ylang a tonka. Jak moc asi bude sladká? Jak moc bude jiná než Vanille Exquise?

Ambre Sauvage

Ambra je moje oblíbená složka a budu zvědavá na tu "divokost". Složení láká na červený pepř, levanduli, kosatec, vanilku, styrax a pačuli.

 

Nebudu si dopředu říkat, že časy vůní jako Ce Soir ou Jamais, kolekce Les Orientalistes (Ambre Fétiche, Myrrhe Ardente et Encens Flamboyant), Mon Parfum Chéri par Camille a dalších  jsou pryč a něco podobně skvělého se pod velením korejského kosmetického gigantu Amore Pacific nemůže vrátit.

Les Orientalistes

(Kolekce Les Orientalistes – extraity. Velká nádhera!)

Ale trochu toho skepticismu si – vedle zvědavosti – ponechám.

Kolekce Les Absolus D’Annick Goutal má být uvedena 5. října 2015, flakóny 75 ml/195 euro.

 

(Zdroj: Auparfum.com)