AMOUAGE Blossom Love: Recenze

Blossom Love, druhá vůně kolekce Secret Garden  (po loni uvedené Lilac Love), představuje velmi zajímavě pojednaný třešňový květ a vyloženě se trefuje do mého vkusu. Kreativní ředitel značky Amouage Christopher Chong si tentokrát přizval ke spolupráci parfumérky Nathalii Lorson a Elise Bénat a společně vytvořili parfém, který – ačkoli se točí kolem květu, který obvykle v parfémech nevyhledávám – mě okouzlil a vlastně doslova nadchl.

Blossom love

Už jenom ten flakón. Žádná otravná, ostrá holčičkovsky růžová, ale příjemný, mléčně tlumený odstín, připomínající karamelky Sisi, jestli si je ještě pamatujete. Tam ale asociace s cukrátkem mého dětství končí, protože samotný obsah flakónu není ani příliš sladký a už vůbec ne ulepený. Protagonista třešňový květ je zde zpracovaný pro mě tím nejlepším možným způsobem. Ne podle východního, asijského vkusu, takže výsledek nepůsobí příliš zeleně, čajové, vodnatě, odtažitě, vzdušně… čímž jsem právě vyjmenovala vše, co mě obecně v parfémech většinou příliš neoslovuje.  Tady působí jako růžová nitka, protkávající kvalitní, pevnou látku, utkanou ze směsi růží, amaretta vanilky a ambry. Komplexní, lahodná vůně, čistě francouzská krejčovina.

Blossom Love Amouage vzorek

Začátek se nese ve znamení záplavy třešňových květů v kontrastu s velmi příjemnou, hořko-sladce mandlovou vůní amaretta a je to opravdu překrásný úvod. Postupně se přidávají jemné ovocné tóny třešní, máčených v růžovém likéru.  Než si člověk ty lahůdky vychutná, objevují se pudrové tóny heliotropu, které mohou zpočátku i trochu pošimrat v nose, ale vanilkový a stále přítomný mandlový podtón, zjemněný růží a trochou ovocné svěžesti, vytváří velmi komfortní požitek. Asi tak po hodině cítím i trochu oudové palčivosti a banánový podtón ylangu, dodávající kompozici další rozměr. Jakoby u sousedů flambovali banány. Květinově ovocným vyzněním se zajímavou jemnou nahořklostí ve mně Blossom Love vzbuzuje představu ženy, procházející se za prosluněného jarního nebo letního dne v parku. Je elegantně oblečená, nalíčená, na nohou má střevíce sice s bytelným, ale přeci jen pro tu příležitost příliš vysokým podpatkem… říkají. Má krásné držení těla, kráčí pružně, s úsměvem na plných rtech, nalíčených rtěnkou v barvě… zralých, temně rudých třešní, jak jinak. :-)

Blossom Love Amouage

(Foto: Amouage)

Výdrž i projekce Blossom love jsou velmi slušné a moc se mi líbí i poslední fáze, kdy se parfém přemění do luxusního pudru s mýdlovým nádechem.

 

Složení: třešňový květ, růžový likér, ylang-ylang, amarettový akord, vanilka, tonka, santal, kašmeran

AMOUAGE Blossom Love (2017, Nathalie Lorson, Élise Bénat)eau de parfum, v prodeji od dubna, flakón 100 ml